Putar Belit Eric Paulsen Tuduh PDRM Salah Guna Kuasa Tahan Siti Kasim

#PerosakAkidah #RuleOfLawRimba #NalaysiaMemilih #MalaysiaLiberal

Bagaimana penahanan peguam dan aktivis Siti Kasim dilebelkan sebagai penyalahgunaan kuasa oleh pihak berkuasa oleh peguam hak asasi manusia Eric Paulsen tidak lama selepas Siti dibebaskan.

Siti dibawa ke ibu pejabat polis Kajang malam tadi bersama anak guamnya Anis Izatty Ruslan, selepas pegawai polis merempuh masuk ke rumahnya dan menahan mereka.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Fadzil Ahmat sebelum ini berkata Siti dan Anis ditahan susulan laporan polis dibuat oleh ibu Anis yang mendakwa mental anaknya tidak stabil dan diculik dari hospital oleh Siti.

Paulsen berkata tindakan polis “cuai” dan penegasan Anis sendiri yang mengatakan dia tidak diculik membuktikan bahawa mereka bertindak secara salah, malah sebelum siasatan dijalankan. Sedangkan berdasarkan laporan selepas 24 jam ditemui di rumah dipercayai milik Siti Kasim.

Iaitu Siti Kassim ditahan kira-kira pukul 12.40 tengah malam semalam selepas satu laporan polis dibuat oleh seorang wanita mengenai anak perempuannya berusia 24 tahun yang dipercayai dilarikan oleh Siti Kassim ketika menjalani pemeriksaan psikiatri di Hospital Kajang dekat sini pada Khamis lalu.

Susulan laporan tersebut, anak kepada wanita terbabit ditemukan kira-kira pukul 9 malam semalam di sebuah Kondominium di Segambut dipercayai kediaman peguam tersebut.

Bagaimana mereka boleh nafikan dan salahkan PDRM tidak siasat sama ada Anis diculik atau tidak? Persoalannya apa hak Siti Kasim membawa anak ketika menjalani pemeriksaan psikiatri di Hospital Kajang tanpa memaklumkan kepada keluarganya?

Kalau Eric Paulsan tuduh Anis diselamatkan kerana diserang ibunya kenapa Siti Kasim tidak membuat sebarang report polis dalam tempoh 24 jam tersebut?

Kalau benar Anis didera tampilkan bukti kecederaan fizikal bukan cakap kosong sahaja? Kalau ini tiada bermakna semuini hanya putar belit menghalalkan cara! Rakyat semakin bimbang bagaimana kerajaan baru dalam kesaksamaan undang-undang jika Siti Kasim juga mempunyai kekebalan setelah Guan Eng dalam proses penggurusan kes Rasuahnya semata-mata kerana hendak jadi Menteri Kewangan.

------------------
https://youtu.be/O5lPHN2MHsY
-------------------

https://pakdin.my/siti-zabedah-kassim-lambang-kebodohan-golongan-liberal/

Putar Belit Eric Paulsen Tuduh PDRM Salah Guna Kuasa Tahan Siti Kasim